El passat 23 d’abril, com és habitual ja, vam organitzar una paradeta per la diada de Sant Jordi. Una paradeta autogestionada pel grup de joves del Centre Obert Muntanyès i pel grup de premonitors. No només gestionen la paradeta durant la diada sinó la preparació prèvia. Entre aquesta preparació trobem:

“El dia 20 d’abril ens vam posar en grups per fer roses de diferents maneres, algunes de goma eva, paper de seda i cartolines… Vam fer diferents roses de molts colors, eren molt maques. Jo vaig fer-les de goma eva. M’agradava molt fer-les. Primer estava pintant i després em vaig posar a fer roses amb molta gent del grup. Jo les feia i algú les enganxava en un pal de gelat. Em vaig cremar amb la pistola de silicona, però estava bé i després em va agradar i vaig seguir fent roses de diferents colors. Era molt fàcil perquè es doblega i doblega i poses silicona calenta. Vam seguir i la gent volia aprendre com es feia. Per mi era fàcil però per a la resta els hi costava molt fer la rosa que estava fent jo. Era bonica i li vaig fer una a la meva mare.” K. B. (12 anys)

Per nosaltres, com a projecte educatiu del Centre Obert, entenem que la participació activa dels infants, joves i famílies ha de formar part de la nostra ideologia i metodologia d’intervenció. Només apoderant a les seves persones, aquestes podran ser realment ser lliures, i per tant, feliços.