En aquesta ocasió l’Anna Ruiz, voluntària de reforç, ens deixa una petita reflexió de com és aquest espai i com ho viu ella.

IMAG0723

“Cada divendres a la tarda, abans de començar el cap de setmana dedico unes hores de la tarda a fer reforç escolar amb els nens i nenes del centre obert, concretament amb els grups tres i quatre.

Durant aquesta estona els nens i nenes es divideixen en dos grups juguen, riuen i es diverteixen a l’estona de joc lliure que tenen abans de berenar, mentre uns altres gaudeixen aprenent ajudats per monitors fent fitxes o els deures de l’escola. Després de berenar es fa un canvi de grup.IMAG0727

Per a mi que soc voluntària amb els nens que fan reforç això suposa una estona de vincle i aprenentatges amb ells. Jo els ensenyo matemàtiques, llengua o medi i a canvi rebo somriures, agraïment i carinyo. A més, mentre ells aprenen de mi jo aprenc encara més d’ells ja que m’ensenyen a trobar noves estratègies d’ensenyament, noves formes d’explicar les coses i com motivar-los des de les seves necessitats. També suposa un moment per coneixe’ls més, per veure com avancen, com s’enfronten als seus reptes i per saber com els ha anat la setmana.

Per tot això el reforç és molt més que reforç: és lleure, és coneixement, son hàbits, és gaudir i és sobre tot aprendre, ells de mi i jo d’ells.”