“Els grans principis dels Centres Oberts serien la prevenció i vetllar per l’educació integral de les persones en el temps lliure.”

IMG-20151002-WA0019Ja donem entrada als primers dies del curs 2015-2016 dins de l’àrea d’Infància, Adolescència i Famílies de la Fundació Pare Manel. Amb això ja hem donat el tret d’inici als diferents projectes com serien el Centre Obert Muntanyès, l’Espai de Joc “Jugar i Llegir” o l’Espai Infantil de Roquetes.

Una àrea que atén aproximadament 220 infants i joves des dels 3 fins als 16 anys, fomentant uns nous hàbits més saludables i promovent més eines per créixer i desenvolupar-se lliurement.

IMG-20151002-WA0005Un grup de 7 premonitors, entre els 16 i els 18 anys, que fan aquesta transició i aprenentatge per ser referents, en un futur, d’infants i joves.

Un inici ple de canvis, ple de nous reptes on, com sempre, el principal protagonista seran els nostres nens, nenes i joves que aniran creixent i construint el seu propi camí. No volem que aquest discurs quedi en paraules boniques, sinó que el repte que tenim és poder transformar això en accions, en fets. El repte és ambiciós però comencem des de ja.

“Enseñar no es transferir conocimiento, sino crear las posibilidades para su propia producción o construcción.” Paulo Freire