Qui som
El grup Dona i Presó va nàixer el 1987, desprès d’una experiència viscuda per unes dones que, per defensar els seus drets, van ser condemnades a reclusió preventiva i van poder comprovar per elles mateixes les limitacions que el fet de ser dona afegia a la realitat de veure’s privades de llibertat.

Objectius:
– Donar a conèixer el món de la presó i crear opinió.
– Denúncia i lluita activa.
– Establir relacions amb altres entitats que actuen en aquest àmbit.
– Crear o col·laborar en projectes alternatius per les dones, sobretot en el camp sociolaboral.
– Donar suport a les demandes personals de les preses i expreses.
– Assessorament jurídic en les qüestions internes.

Principi bàsic:
La nostra posició és clara: no creiem en les presons.
La pobresa comporta marginació, i aquesta genera delinqüència. Per això a la nostra societat ja li va bé que existeixin presons per ocultar la pobresa. Cal esforçar-se a trobar solucions alternatives a la presó. Cal una transformació de la societat i que la marginació vagi desapareixent. Mentrestant, volem que les dones que pateixen empresonament tinguin el nostre suport i amistat.
La dona viu un doble càstig: per una part ha vulnerat la llei penal i per l’altra, la llei social i moral. La dona quan transgredeix la llei penal se li fa pagar al mateix temps la transgressió del rol per al qual ha estat educada, el de dona-esposa-mare passiva i submisa. Això és considerat, per la nostra societat masclista, un fet imperdonable.

DONA I PRESÓ
c/. Casp, 38 pral. (Ca la Dona)
08010 – BARCELONA
Tèlefons. 934 127 161 / 650 310 791

———————
E-PAREMANEL
Newsletter de la Fundació Pare Manel
Nº. 9. Juny 2011