Com molts sabreu, ja fa uns dies que vam tornar de colònies. Han estat uns grans dies carregats d’emocions i experiències. Per que us feu una idea de tot el que hem viscut us deixem un text de la Clara Armillas, estudiant de pràctiques de Pedagogia.

IMG-20160319-WA0022

“La nit abans d’anar de colònies estava nerviosa com quan era petita. Comences a imaginar i a tenir certes expectatives, i increïblement després la realitat supera tot allò que havia pensat aquella nit o dies abans. Des del principi es respira bon ambient a l’autocar, es nota l’emoció per l’aventura dels quatre dies i les ganes de compartir-la junts. Anem a la Garrotxa, al costat de Sant Pau a una casa rural en mig de la naturalesa, envoltada d’arbres, plantes i alguns animals. Els nens i nenes desconnecten els mòbils i encenen l’ànima. Corren cap amunt i cap avall, aprofiten el medi, juguen i canten al ritme de la guitarra. Ràpidament et trobes com a casa i et fan sentir part d’aquesta petita-gran família.

IMG-20160320-WA0003Cada dia és diferent i cada activitat té un toc especial del centre d’interès, en aquest cas els Déus de l’Olimp. Hi ha matins que els monitors despertem als nens i nenes amb música o altres que ells et vénen a despertar, tirant-se al teu llit amb una forta abraçada de bon dia. Hem començat amb energia anant d’excursió fins al Volcà de la Garrotxa o caminant pel bosc de la Fageda mentre intercanviàvem experiències, compartíem històries i creàvem vincles. També hem fet una gimcana de les Olimpíades, amb diferents proves que havien de superar col·laborativament amb el seu “grup de servei”. El temps ens va acompanyar més del que esperàvem i a les estones lliures van poder jugar pel gran jardí i dins, a les sales de baix de la casa.

Vam començar amb “la nit de por” i un cop endinsats al bosc, vam explicar la història d’en Tom. Després, seguint amb el joc, buscàvem a quatre nens que havien “desaparegut”. La segona nit jugàrem extraordinàriament dins la casa. I la nit de la “Vetllada”, la més especial i esperada per alguns, és quan vam gaudir de les actuacions de diferents nens i nenes. Per grups, en parelles o individualment cantaven i ballaven mentre els altres animàvem i aplaudíem efusivament. I per acabar, vam posar música i vam ballar una bona estona entre tots i totes.

Són quatre dies intensos i molt gratificants. Les relacions entre uns i altres es fan més fortes i tens l’oportunitat de conèixer i fer-te conèixer. Disposes de moltes hores per observar-los, per parlar amb ells i sobretot per divertir-nos tots plegats. És un intercanvi desinteressat, ple de màgia i d’il·lusió. Ensenyes i poses en pràctica diferents valors, les emocions són profundes i la confiança creix cada dia més. Et sents bé amb tu mateix, amb el que tens i amb els que estan al teu voltant.

Al tornar estem tots cansats, alguns dormen a l’autocar i altres encara aprofiten per jugar. Tots i totes somriem i estem satisfets pels dies compartits i per la feina feta. I inevitablement, la gran majoria encara ens hauríem quedat uns dies més. Tornes feliç i et sents afortunada per lo ben acompanyada que has estat i per lo a gust que t’has sentit amb tothom. Ha sigut una gran i bonica experiència que espero repetir!”

IMG-20160322-WA0002