Qui som?
Ubuntu és una paraula africana que significa “jo sóc perquè tu ets” i té a veure amb el reconeixement mutu, la convivència i el retrobament. Volem reivindicar el valor de la convivència com a motor i essència del projecte, que neix dels infants i joves del barri i vol arribar a tothom. Som una entitat que apostem per una opció de lleure educatiu al barri de Ciutat Meridiana, on els infants puguin créixer, conviure i desenvolupar-se com a persones implicades al territori, crítiques socialment i compromeses amb l’entorn natural, volem intentar construir un espai on la població pugui participar i decidir en la seva qualitat de vida.

Què fem?
Actualment portem a terme el Cau de la Ubuntu, dissabtes a la tarda a l’escola Mestre Morera de la Zona Nord de Ciutat Meridiana; la Comissió de Famílies, on compartim experiències; aquest any gràcies a les aportacions dels nostres padrins, hem pogut realitzar per primer cop el casalet d’hivern; també fem el casal d’estiu, juntament amb Minyons, que ens facilita la tasca; fem formació pels monitors i monitores, com a eina de transformació personal i possible via laboral de cara al futur; xarxa associativa amb les diferents entitats i agents del barri, el districte i la ciutat mitjançant trobades, intercanvis i espais de construcció conjunta de diades, projectes i iniciatives; campanya de Reis: “cap infant sense joguina” on realitzem recollida i entrega de joguines, roba i altres per les famílies del barri de Ciutat Meridiana, transmetent els valors de l’acollida, la convivència i la sorpresa.

Com ho fem?
Podem realitzar aquests projectes gràcies a col·laboracions desinteressades de voluntaris monitors per desenvolupar les tasques d’intervenció amb infants i joves, d’altres que ens donen un cop de mà en campanyes específiques, d’altres que ens fan donacions i gràcies als nostres padrins de la Fundació Pare Manel, per creure en nosaltres i compartir somnis.

“Una persona amb Ubuntu, està disponible pels demés i s’afirma en els altres. Una persona només és persona, a través de les altres”


Newsletter de la Fundació Pare Manel
Nº. 15. Març de 2013