Des del mes d’abril a la Fundació Pare Manel hem iniciat una nova activitat, aquesta vegada adreçada a les nostres famílies. Aquesta proposta sorgeix del nostre dia a dia en el que compartim amb moltes mares, pares i fins i tot àvies la complexa tasca d’educar als fills/es, especialment si aquests són adolescents. És per això que ens vam plantejar un taller per abordar el tema.

Amb el nom de «Junts arribarem més lluny» es planteja aquesta activitat grupal de 10 sessions on un cop per setmana es dinamitzen temes per millorar i potenciar el que anomenem, les habilitats parentals, que no és res més que adquirir estratègies i eines per fer de pares, mares i /o tutors.

IMG-20150606-WA0007Hem après quines són les característiques dels adolescents per tal de poder entendre millor l’etapa de canvi que estan vivint. Hem reflexionat sobre la necessitat d’atenció, respecte, afecte i reconeixement que tenim totes les persones, i hem arribat a la conclusió de què si aquest vessant està coberta millora el nostre benestar emocional.

Hem tingut sessions on hem tractat temes com la comunicació, la gestió dels conflictes, l’empatia, l’organització de les tasques de la llar, i de com és millor negociar normes i arribar a pactes amb els adolescents. Fins i tot hem fet una sessió conjunta entre pares i fills que va ser tot un èxit, especialment perquè els nois i noies ens van dir que volien tornar a venir a treballar coses amb les seves famílies.

IMG-20150606-WA0008Per fer aquest taller que està emmarcat dins d’un programa de suport a les famílies de l’Agència de Salut Pública, comptem amb 4 professionals que s’encarreguen de dinamitzar els temes; la Montse Petit infermera comunitària de Roquetes, la Cristina Vall, treballadora social de l’EAP de Nou Barris, l’Elena Roca, educadora de serveis socials de Roquetes i l’Anna Fábregas de la Fundació Pare Manel.

Les participants del grup provenen de famílies dels barris de Verdum i Roquetes que vénen adreçades per instituts i escoles de la zona, l’activitat té una dimensió comunitària.

Tot i que encara no ha finalitzat, totes les participants estan motivades i s’han implicat molt en totes les dinàmiques; a cada trobada hem tingut estones per riure, xerrar i sobretot per compartir aprenent les unes de les altres.