Des de fa 4 cursos, dins del programa d’atenció i suport a les famílies estem duent a terme una activitat de grup per a pares i mares dels nens i nenes i joves del centre obert de la Fundació Pare Manel. Actualment comptem amb unes 12 mares i una àvia; el grup està dinamitzat per 2 educadores de l’equip de la Fundació Pare Manel i la tècnica del Pla Comunitari de Verdum.

Ens trobem els dijous quinzenalment de 9’15 a 11h per esmorzar i per fer moltes altres coses…

La finalitat del nostre grup és diversa: per una banda volem enfortir les nostres relacions familiars i reflexionar sobre com millorar la manera d’educar als fills/es. També és un espai de coneixença on és cabdal l’ajuda mútua i el posar en joc la capacitat de relació entre nosaltres; en aquest sentit un potencial del grup és que tenim una gran diversitat cultural i això ens està enriquint molt. La vivència del grup està aportant una dimensió de comunitat plural que afavoreix la convivència. Per últim, pretenem que sigui per a les participants una oportunitat per descobrir coses noves, que tinguin experiències diferents, que les facin gaudir. El que vehicula aquests tres objectius és el desenvolupar com un a grup un procés d’aprenentatge i creixement personal compartit.

Per fer aquesta tasca treballem des de la participació i la implicació de les mares partint de les seves propostes demandes i necessitats. En les sessions parlem molt, riem, plorem, ens interroguem, discutim… Combinem dinàmiques basades en desenvolupar les habilitats parentals, amb tallers específics que poden ser de ioga, circ, dansa, costura, cuina, etc. Una vegada al trimestre fem una sortida cultural per conèixer algun lloc de la nostra ciutat o anem a veure algun espectacle.

La valoració és molt positiva per part de les famílies i de les dinamitzadores, estem constatant com poc a poc les participants s’estan implicant en el seu propi procés dins del grup i això provoca canvis molt significatius en elles mateixes que són transportats als seus nuclis familiars.

Poder formar part d’aquest grup de famílies és una experiència fascinant! Gràcies a totes les participants per fer-ho possible! Seguim…

mares