Durant aquest curs els infants del grup 5 i 6 del Centre Obert Muntanyès han estat treballant i experimentat amb l’eina scratch. Aquesta es tracta d’una pàgina web on els infants aprenen a programar i elaborar una animació a través de l’enllaç d’ordres senzilles. Per a fer-ho possible ens hem traslladat al punt Òmnia (espai gratuït i obert a tothom per accedir a les Tecnologies de la Informació i la Comunicació – TIC) on amb l’ajuda de l’educador d’aquest espai els infants han pogut aprendre a com utilitzar la present eina. Per tal que ambdós grups poguessin fer ús d’aquesta eina es va decidir repartir les setmanes del curs en dos torns, per tant en una setmana hi anava el grup 5 i la següent el grup 6.

IMG-20160425-WA0003

Fins al moment els infants han aconseguit elaborar animacions molt interessants, com per exemple: aconseguir que un jugador de futbol marqui un gol en una porteria, fer que un ratpenat és mogui a través del cel, etc. Sembla que als infants els atrau gratament la utilització d’aquesta eina, atès que sempre pregunten quan serà la propera sessió que aniran a l’Òmnia a la vegada que alguns d’ells també han manifestat que els agrada molt perquè poden fer moure imatges en moviment.

Encara queden unes quantes sessions per a què els infants puguin seguir experimentant i desenvolupant la present aplicació. En elles esperem que puguin donar a llum noves competències i seguir elaborant noves animacions.