Benvolguts i bCartel.Voluntariatenvolgudes,

Amb motiu del dia internacional del voluntariat us volem fer arribar aquest correu per agrair-vos tot allò que feu i que molts cops no tothom veu. La vostra implicació, energia i solidaritat són sens dubte un dels pilars que sustenten tots els projectes que desenvolupem des de la fundació.

Al nostre entendre ser voluntari a la Fundació Pare Manel implica un conjunt de potencialitats que ens agradaria compartir amb tots vosaltres. En primer lloc, ser voluntari suposa cap a un mateix créixer com a persona, deixar enrere els estigmes i els prejudicis, crear i establir vincles amb altres realitats, desenvolupar i/o adquirir noves competències i coneixements, participar en la construcció i millora dels projectes socioeducatius i ser protagonista i agent del canvi social en contextos amb menys oportunitats.

Per altra banda, ser voluntari també suposa un conjunt d’aspectes positius cap als beneficiaris de la fundació perquè se’ls ajuda a creure en si mateixos i millorar la seva autoestima, s’incideix en fomentar el creixement d’una construcció identitària solidària i comunitària, i alhora perquè permet acompanyar a les persones al llarg del seu trajecte vital i també perquè poden observar noves perspectives i metodologies de treball i tot això els permet col·laborar en donar a llum noves actituds i valors, com per exemple: l’empatia, la generositat, etc.

Creiem que aquest conjunt d’aspectes són fonamentals tenir-los com a referents per entendre la nostra tasca i les línies que hem i s’han de seguir en el futur pròxim. Així doncs, us convidem a seguir treballant amb nosaltres i també us agraïm molt especialment que cregueu en els nostres projectes.

Un cop més, gràcies per compartir una petita part de la vostra vida. Que tingueu un molt bon dia del voluntariat.